Útmutató TŐLÜNK

Sziasztok!

Először is köszönjük itt is, hogy minket választottatok, megteszünk mindent, hogy nektek is olyan felejthetetlen bulit csinálhassunk, ahol hetek, hónapok múlva is csak emlegessék a ti napotokat, ahogy az évek során már nagyon sok esküvőn sikerült ?

Ezzel a kis írásommal próbáltam egy kalap alá venni mindent, hogy ne több anyagból kelljen építkeznetek, hanem mindent egy helyen találhassatok meg ?

Kezdjük is az elején, közösen készítettünk egy forgatókönyvet, ahol próbáltuk összeszedni az igényeiteket és egy alapot biztosítottunk nektek.
Ezt egészen az esküvő hetéig szabadon tudjátok módosítani, változtatni, esetleg alkalmazkodni egy-egy eseményhez, pl. polgári, vagy templomi szertartás más időpontra esik, majd ehhez alakítjuk a többi eseményt is. Ki szoktunk küldeni egy rövidített menetrendet is, amit bátran küldhettek a násznépnek, helyszínnek, kinyomtathatjátok is a helyszínre. Ebben a rövidített menetrendben csak pár főbb részletet osztunk meg, mint mikor vannak a szertartások, fotózások hány órára várhatják a vacsorát, tortát, éjféli menüt.

A templomi szertartás általában fél órás szokott lenni, ezek után várható, kisebb gratulációk, csoportképek esetleg ajándékozás azoktól a vendégektől akik nem tartanak veletek a rendezvény helyszínére.

blog min %esküvő dj%

 

A Dj szett telepítéséhez mindig egy, másfél órával előbb szoktam érkezni, gyakran felmerül a kérdés szervezőktől, ceremóniamesterektől, hogy valóban elég ennyi idő, de az évek során kialakult rutin miatt, mondhatom, hogy igen, hisz ezért is érkezünk ketten ?

Az estét két Dj pulttal szolgáltatjuk végig, ahogy a szakmában mondják, a váratlan helyzet váratlan helyzetére is mindig fel kell készülni ?

A következő részekben nagyon sok Spotify lejátszási listával fogtok találkozni, amit úgy tudtok előhívni, hogy minden lejátszási lista jobb felső sarkában rá nyomtok a Spotify ikonra, ezáltal teljes felületen találjátok az általam készített, segéd listákat. A kedvenc zenéiteket pedig egy saját lejátszási lista létrehozását követően tudjátok velem is megosztani.

wedding ceremony processional songs for the bride 1024x388 1 %esküvő dj%

A szertartáshoz készültem egy kis segéddel, amit a következő linken keresztül tudtok elérni:

BLOG-MILYEN ZENÉK SZÓLJANAK A SZERTARTÁSON?

Hogyha még nem beszéltetek szertartásvezetővel, vagy anyakönyvvezetővel, abban az esetben is tudtok a zeneszámokkal készülni, hiszen összeszedtem azokat a főbb pontokat ahol szerintem ajánlott zenét játszani ? A szertartás zenei részét összeszedhetitek egy Word doksiban, vagy Spotify lejátszási listát is küldhettek, szöveggel kiegészítve, hogy melyik zeneszámokat hova gondoltátok ?

Természetesen mivel Dj programon keresztül megy részemről itt is a hangosítás, van opció, hogy máshol kezdődjön a zene, vagy tudok ajánlani egy olyan opciót, hogy a zene az elejétől indul el, de ha gyorsabban értek oda, attól a résztől kezdve tudom folytatni a zenét (pl. refrén), így nem kell számolnotok, hogy mikor kell odaérnetek.

Sajnos a helyszín általi hangosítás nem fog tudni ilyenekben segíteni, egyeztetni sem tudtok velük, ebben az esetben úgy készüljetek, hogy egy pendrive-ra elkészítitek a zenéket felcímkézve pl. 1-bevonulozene-szamcim-

event planner 21 %esküvő dj%

Szertartást követően jönnek a gratulációk, sok esetben ezután szoktak megtörténni a fotózások, kisebb-nagyobb csoportképek. Sokan készülnek egy fotózási sorrenddel, de én azt javaslom, hogy sokkal természetesebb, ha a vendégek állnak sorban és alakítják ki a csoportjaikat 

Ezek után következik este folyamán a vacsora, ami előtt mindig van egy pohárköszöntő, ahol hozzászólhatnak a bátrabb családtagok is, de mindenképp koccintson veletek közösen a násznép, ezután a vacsorát egy mondatban jelentjük be a leves előtt, hogy immáron megérkezett a vacsora, többször nem szoktuk fogásonként, beszédekkel megszakítani ezt a részt.

Szertartást követő pont általában a vacsora szokott lenni.

A vacsora alatt is szolgáltatunk zenét, leginkább, évek alatt bevált stílus a Bossa Nova lett, ami kicsit lefordítva a sláger számok Jazzesebb, kellemesebb feldolgozásai amit meg is mutatok nektek egy válogatással, hogy mire számíthattok 🙂

Hogyha ez a stílus kevésbé preferált számotokra kérlek jelezzétek, hogy mi az a stílus amit szeretnétek, hogy a vacsora alatt szóljon ?

IMG 6633 %esküvő dj%

A vacsora végéhez érve szoktuk kiosztani az esküvői kvíz kérdéseit, aminek az alapját innen tudjátok letölteni:

KVÍZKÉRDÉS ALAPOK

Itt alap kérdések vannak amitől teljesen eltérhettek, akár egyedileg is magatokra is szabhattok, egyéni válaszokkal. A végső megjelenést és a kinyomtatást mi intézzük, tőletek csak a kérdéseket és a megoldókulcsot kérjük ? 

Vacsora után már gyakran mozognának az emberek, lehet akár elé még beszúrni egy játékot, de kezdődhet is akár a nyitótánccal. A nyitótánc zenei készítésében is segítségetekre tudok lenni, az sem baj ha csak egy alap keringőt nyomtok, senki sem fogja nézni hogy lépitek ki a táncot, hiszen mindenki titeket ünnepel. ennek színesítéséhez van lehetőség a feláras kiegészítőre, egy szárazjeges ködgép biztosítására is, ami nagyon színessé teszi a nagy napotokat, de mint egy füstgép esetén, itt is ki kell kapcsolni ezen időre a füstérzékelőket, amiben nem minden helyszín tud rugalmas lenni, de ezt az igényt célszerű hetekkel előre jelezni nekünk, hiszen mi is úgy készülünk ?

%esküvő dj%

Nyitótáncot a buli váltja le, de fontos megjegyezni, hogyha külön szeretnétek az örömszülőkkel még táncolni, akkor jelezzétek, vagy kereshettek is hozzá egy számotokra szimpatikus táncot amit nagy szívesen lejátszok folytatásként a buli előtt ?

A bulit szeretem Necc-Party módján elindítani, egészen a 70-80-as évek legnagyobb slágeréitól kezdve egészen napjaink meghatározó slágeréig, hiszen az a célom, hogy megpróbáljak mindenkit a tánctérre invitálni és megtáncoltatni azokat is, akik éjfél tájékán már távoznának.

Ehhez is készítettem egy „kisebb” lejátszási lista csomagot, ahol Spotify-on keresztül stílusokra, évekre bontva belehalgathattok és létrehozhattok egy kedvenc lejátszási listát. Mindenképp azt javaslom, hogy kedvezzetek azokak is, akikre mindenképp számítotok és mérjétek fel a fiatal-idősek arányát is, hiszen tapasztalataim alapján az idősek mindenképp igényelni fogják a mulatóst, a régi slágerek mellett ?

BLOG – MILYEN ZENÉK SZÓLJANAK A BULIN?

00 490 min %esküvő dj%

A buli alatt van lehetőség játékokra, hogy egy párat említsünk:

 

  • Ki a legidősebb házaspár játék – mindenki elkezd táncolni a párjával, és időnként megemlítjük, hogy üljön le aki X éve házas, egészen addig amíg csak egy a legidősebb házaspár marad talpon (ehhez tudnunk kell, hogy hány éve házas a legidősebb házaspár – esetleg készülhettek ajándékkal is a részükre)

 

  • Kocsis játék – Az egyik legnépszerűbb játék, amit a párok szoktak kérni, hogy legyen az esküvőn. Ivós program elem… A játék lényege, hogy a ceremóniamester felolvassa egy történetet. A résztvevők közül, aki meghallja az általa játszott szereplő nevét akkor fel kell állnia majd leülnie. Amennyiben ezt elvéti – nem áll fel amikor mondják a nevét vagy akkor áll fel amikor nem őt szólítják – akkor innia kell.

 

  • Mr&Mrs játék – A menyasszony és vőlegény egymásnak hátal ül, mind a ketten leveszik cipőjüket, egyet cserélnek. a ceremóniamester feltesz kérdéseket, amire cipő felemeléssel kell jelezni, hogy a vőlegényre, vagy a menyasszonyra lehet igaz, a násznép nevetéssel és tapssal tud segíteni, hogy jó választ adtatok vagy sem

 

  • Kire igaz játék? – Nagyon hasonló a Mr&Mrs játékhoz, de itt a násznépnek kell kitalálni, hogy a kérdés a menyasszonyra, vagy a vőlegényre lehet igaz és annak a székéhez kell állni, a kérdések addig mennek, amíg egy ember marad (általában itt is célszerű valami jutalmat felajánlani)
    Ennek alapját itt találjátok: JÁTÉK KÉRDÉSEK

 

  • Illetve az Esküvői kvíz eredményhirdetése is ezen a részen történne meg – Általában egy asztaltársasággal kell számolni, így a jutalom nagyon sok minden lehet, egy közös pizzázástól kezdve, a kerti partiig bármi, itt nem célszerű konkrét ajándékban gondolkodni, inkább közös programban ?
torta %esküvő dj%

A következő pont a menyasszonyi torta szokott lenni

Itt is egy pár szóval bevezetjük a tortát, és rajtatok áll, hogy felvágjátok az első szeletet, megkóstoljátok, illetve az első pár darabot kioszthassátok. (ha ragaszkodtok hozzá, akár ti oszthatjátok végig ki a tortaszeleteket) 

Ezalatt, kellemes, lassú stílussal szoktam halkan játszani a zenét, folytatva egy-egy lassabb RnB stílussal is.

Egy kisebb bulit követően következne a menyasszonytánc, vagy átöltözést követően a menyecsketánc, ahol javarészt pénzbedobással felkérik a menyasszonyt egy táncra.
Itt választható a hagyományos mulatós, vagy ha nem szeretnétek a mulatós stílsut szintén bevált lett a rock&roll is, de ebben az esetben megköszönöm, ha ezt jelzitek nekem ?

Itt is pár szóval bevezetjük, hogy tudja mindenki, hogy most következik a tánc és ha ide terveztétek az ajándékozást és „készüljenek a borítékokkal” ?

Ezután már csak a hajnalig tartó buli következik, itt is gyakran beleveszek az általatok küldött listából számokat, hogy mindenképp a kedvenceitek szóljon, illetve, ha vannak olyan zenék, amit mindenképp szeretnétek hallgatni az este folyamán, akkor azt megköszönöm, ha külön jegyzitek fel részemre ?

Remélem tudtam segíteni nektek, bármi kérdés esetén keressetek fel nyugodtan!