Esküvő Dj nélkül

Esküvő Dj nélkül: 7 jó ok, hogy miért Dj-t válassz a nagy napotokra

Következő írásommal szeretnék egy kis útmutatót adni, hogy miért lenne rossz döntés, hogyha azon gondolkodtok, hogy a zenét egy Party Box-ról, vagy JBL hordozható kis hangszóróról intéznétek. Akkor nézzük is…

Nem tudom, hogy a vendégek milyen gyakran mondták nekem, hogy olyan esküvőn vettek részt, ahol nem volt Dj, vagy Zenész, hanem, a pár játszotta le a zenét telefonról, vagy laptopról előre összeállított zenelista alapján. Természetesen hozzátették, hogy abszolút nem volt buli hangulat, és a násznép elég hamar hazament. Őszintén szólva, belegondolni is rossz, amikor ezt hallom, mert minden pár alig várja a nagy napját és hogy mindenki jól érezze rajta magát. Nem nagyon találtam az interneten hasznos tippeket ebben a témában. Ezért gondoltam összeállítok egy 7-es listát, hogy miért kellene újragondolni egy olyan esküvő megtervezését, ahol nincs fogadott Dj, vagy Zenész.

lejatszasi lista min %esküvő dj%

 

 

1. A kész lejátszási lista nem követi az est folyamát és a vendégek reakciót.
Pályafutásom során bátran mondhatom, hogy minden esküvő más és más, ezért egy este zenei részei nem tervezhető előre! Attól függően, hogy mennyi ideig tartanak az esküvő egyes részei (pl. Vacsora, Tortavágás), nagyon különböző zenei műfajokra van szükség egy estén. Például vettem részt olyan esküvőn ahol a pár kifejezetten kérte, hogy ne szóljon mulatós, de a buli hevében ők jöttek folyamatosan kérni újabb és újabb mulatós slágereket, amire kifulladásig táncoltak.

 

2. Minden násznép különböző!

A különböző generációk különböző zenei igénnyel rendelkeznek, de az ízlés is egy generáción belül óriási mértékben változik. Előre meghatározni szinte lehetetlen, hogy melyik korosztály milyen mennyiségben fogja képviselni a táncparkettet.

 

3. Hangtechnikát bérelni sem egyszerű

Jó minőségű, tisztán szóló hangrendszerre lesz szükséged. Még akkor is, hogyha úgy döntötök, hogy DJ, vagy Zenész nélküli esküvőt rendeztek, valakinek mégis ott kell lennie a (remélhetőleg professzionális) hangrendszer működtetéséhez, vagy bérlés esetén nagyon vigyáznotok kell a technikára, mert a végén a javítási költség magasabb, mint egy fogadott Dj, vagy Zenész. Ha több embernek engeditek meg, hogy berakják a kedvenceiket, akkor nagy a kockázata annak, hogy mindenki összevissza fogja lejátszani a zenszámokat, stílusokat ugrálva, sokszor egy-egy zeneszám közepébe belecsapva. Ha ellenben egy vendégre bízzátok ezt a feladatot, nagyon nagy az esélye, hogy az a személy nem fogja tudni magát esküvői vendégként érezni.

 

4. Átmenetek!

Természetesen egy kész lejátszási lista nem keverhet úgy, mint egy Dj. Mivel egy pár pontosan ezt várja el egy profi DJ-től, és ez fogja fokozni a hangulatot.

 

5.  Az Esküvő DJ mindig figyeli a vendégek reakciót ami után könnyen fent tudja tartani a bulihangulatot.

Semmi sem lenne unalmasabb (és ugyanakkor lehetetlen), mint előre meghatározni az összes dalt, ami aznap este szólni fog.

 

6. Spontán zenei kérések a jelenlévő vendégektől…

A jó esküvői DJ itt is meg fogja érteni, hogyan kell ügyesen és ésszerű módon beépíteni őket a repertoárba. Vagy udvariasan nemet mondani, ha a dalok nem felelnek meg egy esküvőre való dalokkal (pl. Obszcén Hip-Hop, mulatós, vagy olyan Rock számok amit a pár kifejezetten nem szeret). Sajnos egy Dj nélküli esküvőn nem lehet kizárni ezeket a lehetőséget sem.

 

7. Zene kiválasztása.

Alapvetően megnyugtató, hogy több mint 60 millió dal közül választhattok online, de hogyan határozhatnátok meg előre a megfelelő 150-200 dalt a tökéletes esküvői partihoz?

Összegezve: Ne spóroljon rossz helyen, egy esküvői DJ 100% -ban tudja, mit csinál, is mindig a hangulatnak megfelelő számokat fog lejátszani, minden korosztály zenei ízlését kielégítve.